Kéksajt szarvasgombás tokaji aszú zselével

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: keverőtál
Eljárások: kikeverés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg kéksajt
20 dkg dióbél
50 dkg körtebefőtt
20 dkg krémsajt

Elkészítés:

A kéksajtot és a krémsajtot keverőtálban simára keverjük, annyi körtelével, hogy kenhető állagot kapjunk. A rozskenyérszeleteket vastagon megkenjük kikevert sajtkrémmel, a tetejét megszórjuk durvára tört dióval. Körteszeletekkel és a szarvasgombás aszúzselével díszítjük.

Szarvasgombás tokaji aszú zselé

Kép nélkül
1 dl 5 puttonyos tokaji aszú bor
1 lap zselatin
3-5 evőkanál víz
1 teáskanál citromlé
1 mokkáskanál porcukor

1. Óvatosan melegítve a vízben felolvasztjuk a zselatint.

2. Hozzáadjuk a tokajit, a cukrot és a citromlét. Jól összekeverjük, majd ízesítjük az olajjal.

3. Tálba öntjük és a hűtőszekrényben dermesztjük. Hideg libamáj mellé tálaljuk.

Kéksajt szarvasgombás tokaji aszú zselével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 874 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kép nélkül
Kéksajt szarvasgombás tokaji aszú zselével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
tippek, fortélyok