Nyári sült gyümölcs



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Előkészítünk egy alacsony falú, 30 centiméteres tepsit.
2. Az őszibarackot és a sárgabarackot, vágott felükkel felfelé, a tepsibe rakjuk a reszelt gyömbérrel, és megszórjuk 2 evőkanál barna cukorral. Hozzáadjuk a vörös és a sárga szilvát, majd belekeverjük a fekete áfonyát. Meghintjük a gyümölcsöket a maradék 5 evőkanálnyi barna cukorral.
3. Körülbelül 20-30 percig sütjük, ezalatt a gyümölcsök megpuhulnak, és levet eresztenek. Kivesszük a tepsit a sütőből, és a málnát a gyümölcsökhöz keverjük. Óvatosan bánjunk a forró gyümölcslével, nehogy megégessük a kezünket. Ha nem találjuk elég édesnek a gyümölcsöt, szórhatunk rá még cukrot.
4. Lehűtve kínálhatjuk créme fraiche-sel, fagylalttal vagy vaníliapudinggal.