Nyári sült gyümölcs

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nyári sült gyümölcs
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg fekete, friss áfonya
6 db kimagozott, félbevágott sárgabarack
3 db kimagozott, negyedelt szilva
20 dkg friss málna
vagy
20 dkg friss szamóca
4 db kimagozott, negyedelt őszibarack
vagy
4 db kimagozott, negyedelt nektarin
3 db sárga, félbevágott ringló szilva
vagy
6 db zöld, félbevágott ringló szilva
7 evőkanál világosbarna cukor
ízlés szerint reszelt gyömbér
A tálaláshoz:
ízlés szerint vaníliapuding
vagy
ízlés szerint fagylalt
vagy
ízlés szerint créme fraiche

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Előkészítünk egy alacsony falú, 30 centiméteres tepsit.

2. Az őszibarackot és a sárgabarackot, vágott felükkel felfelé, a tepsibe rakjuk a reszelt gyömbérrel, és megszórjuk 2 evőkanál barna cukorral. Hozzáadjuk a vörös és a sárga szilvát, majd belekeverjük a fekete áfonyát. Meghintjük a gyümölcsöket a maradék 5 evőkanálnyi barna cukorral.

3. Körülbelül 20-30 percig sütjük, ezalatt a gyümölcsök megpuhulnak, és levet eresztenek. Kivesszük a tepsit a sütőből, és a málnát a gyümölcsökhöz keverjük. Óvatosan bánjunk a forró gyümölcslével, nehogy megégessük a kezünket. Ha nem találjuk elég édesnek a gyümölcsöt, szórhatunk rá még cukrot.

4. Lehűtve kínálhatjuk créme fraiche-sel, fagylalttal vagy vaníliapudinggal.

Leggyorsabban a friss gyümölcs süthető. Ne süssük tovább, mint ahogy azt a recept előírja, különben kiszáradhat a gyümölcs.
Nyári sült gyümölcs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1903 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Nyári sült gyümölcs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
hírlevél