Bogyós gyönyörűség

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bogyós gyönyörűség
Eljárások: grillezés, habverés, sütés
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg mascarpone
2 és fél dl tejszín
1 evőkanál porcukor
7 dkg barna cukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a grillsütőt. Megtisztítjuk, félbevágjuk az epret, a piros és a fehér ribizlit.

2. Összekeverjük a gyümölcsöket (málna, kék áfonya, eper, vörös áfonya, piros ribizli, fehér ribizli) egy egyliteres jénai tálban vagy egy 23 centiméteres pitesütőben. Megszórjuk porcukorral, 4-6 percre a sütőbe rakjuk, hogy átmelegedjenek a gyümölcsök.

3. Eközben habbá verjük a tejszínt. A mascarponét a gyümölcsök tetejére kenjük. Megszórjuk a gyümölcsös mascarponét a cukorral, és megkenjük tejszínnel.

4. Visszatesszük a tálat a grillbe, és 8-10 percig sütjük, amíg a cukor fel nem olvad. Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Az édes mascarponekrémnek köszönhetően különleges ez a gyümölcsös desszert. A bogyós gyümölcsöket őszibarackkal, sárgabarackkal, szilvával és banánnal is helyettesíthetjük.
Bogyós gyönyörűség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1343 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Bogyós gyönyörűség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
szólj hozzá, értékelj