Balzsamos eper fagylalttal

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Balzsamos eper fagylalttal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg félbevágott eper
50 dkg készen vásárolt vaníliafagylalt
vagy
50 dkg frissen elkészített fagylalt
2 és fél dl narancslikőr
vagy
2 és fél dl Cointreau likőr
25 dkg finomított kristálycukor
másfél dl balzsamecet

Elkészítés:

1. A cukrot, a likőrt és a balzsamecetet összekeverjük egy nagy tálban. Hozzáadjuk az epret, óvatosan beleforgatjuk úgy, hogy a lé lehetőleg fedje el a gyümölcsöt. Letakarjuk, 60 percig állni hagyjuk, hogy a gyümölcs magába szívja a fűszeres levet.

2. Az epret 4-6 csészébe vagy kis tálba osztjuk, és a tetejét meglocsoljuk a balzsamos sziruppal. Az adagok tetejére 1-2 kanálnyi fagylaltot ültetünk.

Ennek az igen egyszerű desszertnek a titka az összetevők frissességében és kiváló minőségében keresendő. Kora nyáron készítsük el, eperszezon idején.
Csak a legjobb minőségű olasz balzsamecetet használjuk fel hozzá.
Balzsamos eper fagylalttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1503 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Balzsamos eper fagylalttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
szótár