Ananászos meglepetés

| Töltött ananász habcsókkal sütve receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ananászos meglepetés
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db friss ananász
12 és fél dkg friss eper
1 db hámozott narancs
1 db hámozott, szeletelt banán
1 db hámozott, szeletelt kivi
1 db kimagozott, kockára vágott mangó
1 fürt magtalan szőlő
1 evőkanál zöldcitromlé
1 teáskanál vaníliás cukor
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt őszibarack
vagy
2 db kimagozott, vékonyra szeletelt sárgabarack
2 evőkanál fehér rum
vagy
2 evőkanál cseresznyepálinka
A rátéthez:
15 dkg finomított kristálycukor

Elkészítés:

1. Függőlegesen félbevágjuk az ananászt. Falatnyi kockákra vágjuk az ananászhúst. A levével együtt tálba rakjuk. A narancsot gerezdekre szedjük, a gyümölcsöt a levével együtt a gyümölcsös tálba öntjük.

2. A többi gyümölcsöt is a tálba rakjuk. Ráöntjük a lime-levet, a cseresznyepálinkát, beleszórjuk a vaníliás cukrot. Összekeverjük. A gyümölcsöket ananászkagylókba kanalazzuk; a kagylók közepénél kis halomba halmozzuk a gyümölcsöket.

3. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Elkészítjük a rátétet. A tojásfehérjét elektromos mixerrel vagy habverővel habbá verjük. Félreteszünk 2 evőkanál cukrot, a többit óvatosan, kanalanként belekeverjük, majd a habot addig verjük, míg fényes, kemény habot nem kapunk, amelyet a habverővel akár a magasba is emelhetünk.

4. A habcsókot egyenletesen a gyümölcssalátára kanalazzuk, a széleket is lefedjük, szinte „lepecsételjük". A habcsók tetejét megszórjuk a félretett 2 evőkanálnyi cukorral. Az ananászkagylókat tepsibe helyezzük, és 5 -8 perc alatt megsütjük, amíg a habcsók aranyszínű nem lesz.

Számos variációja ismert e roppant egyszerű gyümölcsös receptnek.
Ananászos meglepetés
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1408 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Ananászos meglepetés
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
tippek, fortélyok