Gondűző csokoládépuding

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gondűző csokoládépuding
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg keserű csokoládéchips
6 dkg olvasztott vaj
3 dl tej
3 dl zsírszegény tejszín
9 dkg szárított cseresznye
vagy
9 dkg szárított vörös áfonya
3 db tojás
5 evőkanál finomított kristálycukor
½ teáskanál vaníliakivonat
3 db kenyér
vagy
3 db croissant

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kivajazunk egy egyliteres, fedeles jénait.

2. A csokoládés kenyeret keresztben körülbelül 1 centiméter vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket úgy helyezzük el a tálban, hogy fedjék egymást. Rászórjuk az étcsokoládéchipset és a cseresznyét.

3. A tejet és a zsírszegény tejszínt felmelegítjük egy serpenyőben. Csaknem forráspontig melegítjük.

4. A tojásokat és a cukrot elkeverjük egy tálban. Nagyon lassan a tejes keverékhez öntjük, akárcsak az olvasztott vajat, és addig keverjük, amíg sima nem lesz. Hozzáadjuk a vaníliát, majd a csokoládés kenyérre öntjük. 10 percre félrerakjuk, hogy a kenyér magába szívja a krémet.

5. A pudingot 30-35 percig sütjük, ezalatt a puding teteje megkeményedik, és aranyszínű lesz. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Gondűző csokoládépuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1477 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Gondűző csokoládépuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
bevásárlólista