Ragacsos rizspuding kókuszszósszal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ragacsos rizspuding kókuszszósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Kókuszszósz:
2 és fél dl kókuszkrém
1 evőkanál finomra reszelt zöldcitromhéj
2 evőkanál friss zöldcitromlé
10 dkg reszelt pálmacukor
1 és ¼ dl víz
Rizspuding:
1 db érett papaja
30 dkg vadrizs
20 dkg pálmacukor
1 csipet
5 ⅔ dl víz

Elkészítés:

1. A vadrizst egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap lecsöpögtetjük.

2. Elkészítjük a rizspudingot. A rizst, a vizet és a sót egy serpenyőben összemelegítjük, majd felforraljuk. Letakarjuk, mérsékeljük a tűz hőfokát, és a rizst 45 percig gyöngyözve főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pálmacukrot.

3. Meghámozzuk és hosszában félbevágjuk a papáját. Eltávolítjuk a magokat, és keresztben felszeleteljük. A szeletek 2,5 centiméter vastagok legyenek.

4. A kókuszszószhoz a kókuszkrémet, a vizet, a pálmacukrot, a lime-levet és -héjat felmelegítjük egy serpenyőben, majd felforraljuk. Mérsékeljük a tűz hőfokát, és 10 percig főzzük a keveréket gyöngyözve, amíg a szósz be nem sűrűsödik. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

5. A ragacsos rizst tányérokra vagy csészékbe osztjuk. A papájaszeleteket is elosztjuk a tányéron, végül meglocsoljuk a pudingot kókuszszósszal.

A pálmacukrot ugyanolyan mennyiségű barna cukorral is helyettesíthetjük. A vadrizs Kínából származik, ahol a császárok ételeként tartották számon: a fekete rizst csak a császárnak tálalták fel, mindenki másnak tilos volt fogyasztani.
Ragacsos rizspuding kókuszszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1218 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Ragacsos rizspuding kókuszszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
most van szezonja