Pudingok királynője

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pudingok királynője
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál finomra reszelt citromhéj
2 evőkanál málnalekvár
2 evőkanál sótlan vaj
3 ¾ dl tej
8 és fél dkg friss, fehér zsemlemorzsa
2 evőkanál vaníliás cukor
vagy
2 evőkanál finomított kristálycukor
Habcsók:
7 és fél dkg finomított kristálycukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Kivajazunk egy 1,2 literes kerek sütőformát.

2. Felmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a vajat és a reszelt citromhéjat. Levesszük a tűzről.

3. Kissé felverjük a tojássárgáját a vaníliás cukorral, és a tejbe keverjük. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és a keveréket a kivajazott sütőformába öntjük. 15 percen át pihentetjük.

4. A pudingot 25-30 percig sütjük, ezalatt kissé megszilárdul. Kivesszük a sütőből, és 5 percig hagyjuk hűlni. A sütő hőfokát 180 fokra emeljük (gáztűzhelynél 4-es fokozat). A lekvárt megmelegítjük egy tálban, és a puding tetejére kenjük.

5. A habcsókhoz lágy habbá verjük a tojásfehérjét. Hozzáadjuk a cukor felét, és folyamatosan keverve fényes, kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a maradék cukrot. A még sületlen habcsókot a puding tetejére kanalazzuk.

6. Visszatesszük a pudingot a sütőbe, és még 15 percig sütjük, amíg a habcsók teteje világosbarna nem lesz. Melegen tálaljuk.

Hagyományos angol puding, mely szárított zsemlemorzsával, tojásos tejsodóval készül, a tetejére pedig gyümölcslekvár és habcsók kerül.
Pudingok királynője
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4636 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Pudingok királynője
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
szólj hozzá, értékelj