Rumos-mazsolás puding créme anglaise-zel

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rumos-mazsolás puding créme anglaise-zel
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Puding:
2 dkg lágy, sótlan vaj
¾ dkg mazsola
dl tej
0 dl rum
¼ teáskanál
¼ teáskanál szódabikarbóna
5 dkg fehér liszt
1 és ¼ dkg kristálycukor
db tojás
teáskanál sütőpor

Elkészítés:

1. Vékonyan kivajazunk egy 1 literes pudingos tálat vagy kerámiatálat.

2. Előkészítjük a pudingot. A mazsolát és a rumot kis tálba helyezzük, félrerakjuk, hogy a mazsola magába szívja a rumot.

3. A vajat és a cukrot elektromos mixerrel vagy habverővel, magas fokozatban fehéredésig és krémesre keverjük. Egyenként, egymás után hozzáadjuk a tojásokat. A mixert alacsony fokozatra állítjuk, és beleszórjuk a lisztet, a sütőport, a sót, majd összekeverjük.

4. Feloldjuk a tejben a szódabikarbónát, a keverékhez adjuk, akárcsak a rumban áztatott mazsolát.

5. A masszát az előkészített pudingos vagy kerámiatálba kanalazzuk, és a tetejét letakarjuk alumíniumfóliával. A tálat nagy serpenyőbe helyezzük, és a serpenyőt megtöltjük vízzel - a pudingos tál oldalmagasságának háromnegyedéig.

Lefedjük fedővel és lassú tűzön körülbelül 60 percig gőzöljük, amíg a puding érintésre kemény nem lesz.

6. Elkészítjük a vaníliás créme anglaise-t. A vaníliás krémet (tejsodót) finom lyukú szitán kancsóba szűrjük, és tálalásig félretesszük.

7. Tálaláskor a pudingot 6 csészébe osztjuk, és a tetejére csorgatjuk a meleg vaníliás créme anglaise-t.

Angol vaníliakrém

Angol vaníliakrém
0.5 db vaníliarúd
2.5 dl meleg tej

1 A tejet és a vaníliahüvelyt kis serpenyőben felmelegítjük. Félrehúzzuk a tűzről.

2. A tojássárgáját és a kristálycukrot sűrűre keverjük egy tálban. Óvatosan, állandóon kevergetve hozzáöntjük a meleg tej egyharmadát. Majd következhet a maradék meleg tej. Addig kevergetjük, amíg a hozzávalók teljesen nem egyesülnek.

3. Ezután kisméretű serpenyőbe kanalazzuk, és gyöngyözve főzzük. Elkészült, amint besűrűsödik.

4. A krémet finom lyukú szitán át kis kancsóba szűrjük, tálalásig félretesszük.

Rumos-mazsolás puding créme anglaise-zel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1857 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Rumos-mazsolás puding créme anglaise-zel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
pinterest