Narancsos-mákos puding narancssziruppal

Adag: 6 muffinforma (72 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 evőkanál mák
108 dkg lágy, sózott vaj
6 db hámozott narancs
6 teáskanál sütőpor
135 dkg fehér liszt
120 dkg kristálycukor
18 db tojás
3 ⅔ dl tej
A tálaláshoz:
22 és fél dl vaníliás joghurt
Narancsszirup:
15 dl frissen préselt/facsart narancslé
30 dkg pirított mandulapehely
2 teáskanál finomra reszelt narancshéj
120 dkg kristálycukor
15 dl víz

Elkészítés:

1. Elkészítjük a pudingot. A narancsot kis serpenyőbe rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd felforraljuk. Csökkentjük a tűz hőfokát, és 20 percig gyöngyözve főzzük a narancsot. Félrehúzzuk a tűzről, hagyjuk hűlni.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kiolajozunk egy 12 darabos muffin sütőt.

3. Darabokra szedjük a narancsot, eltávolítjuk a magjait. A narancshúst robotgépben vagy mixerben pürésítjük.

4. A vajat és a cukrot elektromos mixerrel vagy habverővel simára és fehéredésig keverjük. A tojásokat egyenként, egymás után hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg tökéletesen nem egyesülnek. A narancspürét, az őrölt mandulát, és a mákszemeket beleforgatjuk a masszába fakanállal.

5. A lisztet és a sütőport a vajas, narancsos keverék tetejére szórjuk. Hozzáadjuk a tejet, és fakanállal alaposan összekeverjük. A tésztát a muffin tepsi mélyedéseibe kanalazzuk.

6. A pudingot 20 percig sütjük, amikor is elvégezzük a fogpiszkálópróbát. Ha a fogpiszkáló tisztán húzható ki a puding közepéből, elkészült.

7. A narancssziruphoz a narancshéjat, a narancslevet, a vizet, a cukrot és a kardamomot felmelegítjük, majd felforraljuk. A tűz hőfokát csökkentjük, és a szirupot 10 percig gyöngyözve főzzük. A szirupból egy keveset a puding tetejére csorgatunk, és megvárjuk, amíg az a szirupot magába szívja.

8. A még meleg pudingot kistányérokra helyezzük, meglocsoljuk a maradék sziruppal. Az sem baj, ha az oldalán lecsorog, és már nem szívja fel teljesen a narancsszirupot. A vaníliás joghurtot a puding mellé kanalazzuk (de akár adhatjuk külön csészékben is), és megszórjuk az előre megpirított mandulaforgáccsal.

Családi ebédeken vagy ünnepeken kínáljuk ezeket a kicsi, forró pudingokat.
Narancsos-mákos puding narancssziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 952 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Narancsos-mákos puding narancssziruppal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
facebook