Cseresznyés, csokoládés puding

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg édes, kimagozott fekete cseresznye
12 szem egész, édes fekete cseresznye
4 db tojás
2 és fél dl habbá vert tejszín
½ teáskanál őrölt fahéj
4 evőkanál kristálycukor
6 dkg sózott vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Sütőpapírral kibélelünk hat darab, egyenként 1,5 deciliteres csészét.

2. Gyöngyöző vízfürdő fölött felolvasztjuk a csokoládét és a vajat, majd addig kevergetjük, amíg tökéletesen nem egyesülnek. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadunk 2 evőkanál kristálycukrot, a tojássárgáját és a fahéjat. A durvára vágott cseresznyét is belekeverjük.

3. A tojásfehérjét elektromos mixerrel vagy habverővel, magas fokozaton habbá verjük. Hozzáadjuk a maradék 2 evőkanál kristálycukrot, és nagyon kemény habbá verjük. A hab egyharmadát óvatosan a csokoládés keverékbe forgatjuk, majd ugyancsak óvatosan a maradék habot is hozzákeverjük.

4. A szuflét az előkészített csészékbe kanalazzuk. Amikor befejeztük, a csészét az asztalhoz ütögetjük, hogy a levegőbuborékok kijöjjenek a masszából, majd a szuflé tetejét kés lapjával vagy spatulával elsimítjuk. Figyeljünk arra, hogy a csészék pereme körben tiszta legyen; az ujjunkkal is simítsuk végig a peremet. Helyezzük a csészéket a tepsibe.

5. A szuflét 12 percig sütjük, ezután a közepe még kissé rezgős marad. A sütőből kivéve 3 percig pihentetjük.

6. Kistányérokra borítjuk a pudingot, eltávolítjuk a sütőpapírt. Tejszínhabbal, egész cseresznyeszemekkel díszítve kínáljuk.

Cseresznyés, csokoládés puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1445 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Cseresznyés, csokoládés puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
van itthon