Cseresznyés, csokoládés puding



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Sütőpapírral kibélelünk hat darab, egyenként 1,5 deciliteres csészét.
2. Gyöngyöző vízfürdő fölött felolvasztjuk a csokoládét és a vajat, majd addig kevergetjük, amíg tökéletesen nem egyesülnek. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadunk 2 evőkanál kristálycukrot, a tojássárgáját és a fahéjat. A durvára vágott cseresznyét is belekeverjük.
3. A tojásfehérjét elektromos mixerrel vagy habverővel, magas fokozaton habbá verjük. Hozzáadjuk a maradék 2 evőkanál kristálycukrot, és nagyon kemény habbá verjük. A hab egyharmadát óvatosan a csokoládés keverékbe forgatjuk, majd ugyancsak óvatosan a maradék habot is hozzákeverjük.
4. A szuflét az előkészített csészékbe kanalazzuk. Amikor befejeztük, a csészét az asztalhoz ütögetjük, hogy a levegőbuborékok kijöjjenek a masszából, majd a szuflé tetejét kés lapjával vagy spatulával elsimítjuk. Figyeljünk arra, hogy a csészék pereme körben tiszta legyen; az ujjunkkal is simítsuk végig a peremet. Helyezzük a csészéket a tepsibe.
5. A szuflét 12 percig sütjük, ezután a közepe még kissé rezgős marad. A sütőből kivéve 3 percig pihentetjük.
6. Kistányérokra borítjuk a pudingot, eltávolítjuk a sütőpapírt. Tejszínhabbal, egész cseresznyeszemekkel díszítve kínáljuk.