Ódivatú rizspuding cseresznyeöntettel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ódivatú rizspuding cseresznyeöntettel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
11 dkg rizottórizs
6 dl tej
5 dl tejszín
1 csipet
1 nagy csipet szerecsendió
5 dkg világos barna cukor
3 evőkanál sózott vaj
2 db finomra vágott, héja citrom
igény szerint tej
Az ízesítéshez:
1 kevés világos barna cukor
Cseresznyeöntet:
3 evőkanál frissen préselt/facsart áfonyalé
3 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
30 dkg friss, kimagozott cseresznye
5 dkg világos barna cukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Kivajazunk egy másfél literes tűzálló tálat.

2. A rizst, a tejet, a tejszínt, a barna cukrot, a sót és a citrom héját a tálba rakjuk. Összekeverjük, és a tetejére szórjuk a szerecsendió felét. A tetejére teszünk másfél evőkanálnyi vajat.

3. A sütő alsó rácsán 50 percen át sütjük.

4. Kivesszük a pudingot a sütőből, és a tetejére tesszük a maradék másfél evőkanálnyi vajat. Visszarakjuk a sütőbe, és további 50-60 percig sütjük. Ismét kivesszük, újra átkeverjük, és ha szükséges, adunk még hozzá tejet, hogy a rizs ne száradjon ki. Ismét megszórjuk kevés szere­csendióval, és visszahelyezzük a sütőbe. További 30-40 percig sütjük. Amikor a rizs már teljesen magába szívta a folyadékot, és lágy, krémes, aranyszínűre pirítjuk a tetejét. Körülbelül 20 percre félrerakjuk hűlni.

5. A cseresznyeöntethez a cseresznyét serpenyőbe rakjuk, ráöntjük a narancslevet és a cukor felét. Alacsony hőfokon, gyöngyözve felforraljuk. 5-7 percig főzzük, hogy a cseresznye megpuhuljon. Hozzáadjuk a maradék cukrot. A rizspudingot a cseresznyeöntettel kínáljuk.

Nagyon gazdag rizspuding. Kevésbé krémes változatában a tejszínt tejjel helyettesítjük. Adhatunk hozzá párolt gyümölcsöket is, például cseresznyeöntetként.
Ódivatú rizspuding cseresznyeöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1495 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Ódivatú rizspuding cseresznyeöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
könyvek