Kardamomos rizspuding karamellizált barackkal



Elkészítés:
1. A tejet, a kristálycukrot, a kardamom magokat, a vaníliahüvelyt és -magokat egy serpenyőben összemelegítjük, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a rizst, mérsékeljük a tűz hőfokát, és nagyon óvatosan 60 percig gyöngyözve főzzük, eközben a rizs megfő, és besűrűsödik a keverék. Időnként megkeverjük.
2. A főtt rizst tálba tesszük. Kissé kihűtjük, majd folpackkal letakarjuk, és hűtőszekrénybe rakjuk, hogy hűljön. A tejszínt lágy habbá verjük. Óvatosan a rizses keverékbe forgatjuk. Kidobjuk a vanília- és a kardamom hüvelyt.
3. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. 6 centiméter átmérőjű, 5 centiméter magas kerek formát helyezünk az előkészített tepsibe, és a rizspudingot a formába kanalazzuk, elsimítva a tetejét. A műveletet még háromszor megismételjük.
4. Felmelegítjük a grillsütőt. A barackokat öt, azonos méretű szeletre metsszük be úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, hanem legyezőszerűen szétnyithatók maradjanak. A baracklegyezőket a formában lévő puding tetejére helyezzük, és megszórjuk 1 evőkanál porcukorral.
5. A grillben 3-5 percig sütjük: a cukor karamellizálódik, és aranybarna színű lesz. Forrón tálaljuk.