Kardamomos rizspuding karamellizált barackkal

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kardamomos rizspuding karamellizált barackkal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg rövid szemű rizs
4 doboz konzerv, félbevágott sárgabarack
4 db tört kardamonhüvely
6 és ¼ dl tej
1 és ¼ dl tejszín
4 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1. A tejet, a kristálycukrot, a kardamom magokat, a vaníliahüvelyt és -magokat egy serpenyőben összemelegítjük, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a rizst, mérsékeljük a tűz hőfokát, és nagyon óvatosan 60 percig gyöngyözve főzzük, eközben a rizs megfő, és besűrűsödik a keverék. Időnként megkeverjük.

2. A főtt rizst tálba tesszük. Kissé kihűtjük, majd folpackkal letakarjuk, és hűtőszekrénybe rakjuk, hogy hűljön. A tejszínt lágy habbá verjük. Óvatosan a rizses keverékbe forgatjuk. Kidobjuk a vanília- és a kardamom hüvelyt.

3. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. 6 centiméter átmérőjű, 5 centiméter magas kerek formát helyezünk az előkészített tepsibe, és a rizspudingot a formába kanalazzuk, elsimítva a tetejét. A műveletet még háromszor megismételjük.

4. Felmelegítjük a grillsütőt. A barackokat öt, azonos méretű szeletre metsszük be úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, hanem legyezőszerűen szétnyithatók maradjanak. A baracklegyezőket a formában lévő puding tetejére helyezzük, és megszórjuk 1 evőkanál porcukorral.

5. A grillben 3-5 percig sütjük: a cukor karamellizálódik, és aranybarna színű lesz. Forrón tálaljuk.

Kardamomos rizspuding karamellizált barackkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1172 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Kardamomos rizspuding karamellizált barackkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
lexikon