Gyümölcstiramisu

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg mascarpone
12 és fél dkg durvára tört étcsokoládé
3 dl erős kávé
4 db érett, félbevágott gránátalma
vagy
4 db érett, félbevágott passiógyümölcs
2 db érett nektarin
vagy
2 db érett őszibarack
2 evőkanál finomított kristálycukor
2 evőkanál vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
2 teáskanál vaníliakivonat
1 és ¼ dl marsala bor
vagy
1 és ¼ dl félszáraz sherry
A díszítéshez:
1 db narancs héja, csíkokra vágott
ízlés szerint reszelt csokoládé

Elkészítés:

1. Kimagozzuk a passiógyümölcsöt, átpasszírozzuk a húsát egy finom lyukú szitán. A passiógyümölcs-pürét félretesszük. A nektarint vagy az őszibarackot 2-3 percre forró vízbe mártjuk. (Így könnyebben lejön a héja.) Lecsöpögtetjük, félbevágjuk, kimagozzuk és meghámozzuk. A húsát finomra, apróra daraboljuk, majd a püréhez adjuk.

2. A kávét vaníliás cukorral édesítjük, és hozzáöntünk 2 evőkanál Marsala bort. Alacsony falú tálba öntjük.

3. Egy tálban összekeverjük a mascarponét a cukorral és a vaníliával. A maradék 6 evőkanál Marsala bort, a szűrt narancslevet és a narancshéjat hozzákeverjük.

4. A keksz felét a kávés keverékbe mártjuk, és amikor megszívta magát, üvegtál aljára rakjuk. A mascarponés keverék felét a beáztatott kekszre kenjük, és megszórjuk reszelt, 70%-os csokoládéval. A gyümölcsöt a csokoládé tetejére kanalazzuk, 2 evőkanálnyit félrerakunk. A maradék kekszet a kávés keverékbe mártjuk, alaposan átitatjuk, és a gyümölcs tetejére helyezzük. Megszórjuk 1 evőkanálnyi kakaóporral. A maradék mascarponés keveréket a kekszek tetejére kenjük, megszórjuk a maradék 1 evőkanálnyi kakaóporral és a csokoládéreszelékkel.

5. Hűtőszekrényben legalább 4 órán át hűtjük.

Az alábbiakban az eredeti tiramisu egészségesebb változatát olvashatjuk.
Gyümölcstiramisu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2014 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Gyümölcstiramisu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
szótár