Narancs S-ek



Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet és hozzáadjuk a sót. Belekeverjük a mogyorót, a cukrot és a narancshéjat. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk. Belekeverjük a tojásfehérjéket.
2. Kemény tésztát gyúrunk. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Három sütőlemezt kivajazunk. Diónyi darabokat szakítunk a tésztából, hurkává sodorjuk. A hurkából S alakot formázunk.
4. Az előkészített sütőlemezekre rakjuk egymástól 2,5 cm-re, és 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.