Syllabub
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
vagy
vagy
Rátét:
Elkészítés:
1. Törjünk össze két mandulás vagy mogyorós csókot, és osszuk el 4 borospohárban.
2. A fehérbort, a citromhéjat, a citromlevet és a cukrot nagy, behűtött tálban addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad. A tejszínnel, elektromos robotgép segítségével - vagy akár kézi habverővel - lágy habbá verjük.
3. A krémet az összetört mandulás vagy mogyorós csók tetejére kanalazzuk, és hűtőszekrénybe rakjuk, mert a tálalás előtt 30 percig pihentetjük.
4. A rátéthez az epret és a porcukrot robotgépben sima pürévé keverjük. Le is hűthetjük.
5. Mielőtt tálaljuk, a syllabub tetejére kanalazzuk az epres pürét.
A népszerű angol finomságnak a XVI. századtól a XIX. századig tartott a diadalútja. Az eredeti syllabub alkohollal készült, többnyire fehérborral vagy almaborral, melyet felhabosítottak.