Syllabub

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Syllabub
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
4 dl tejszín
1 pohár édes fehérbor
vagy
1 pohár sherry
vagy
1 pohár madeira bor
8 db habcsók
2 teáskanál finomra reszelt citromhéj
10 dkg finomított kristálycukor
Rátét:
25 dkg friss eper
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1. Törjünk össze két mandulás vagy mogyorós csókot, és osszuk el 4 borospohárban.

2. A fehérbort, a citromhéjat, a citromlevet és a cukrot nagy, behűtött tálban addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad. A tejszínnel, elektromos robotgép segítségével - vagy akár kézi habverővel - lágy habbá verjük.

3. A krémet az összetört mandulás vagy mogyorós csók tetejére kanalazzuk, és hűtőszekrénybe rakjuk, mert a tálalás előtt 30 percig pihentetjük.

4. A rátéthez az epret és a porcukrot robotgépben sima pürévé keverjük. Le is hűthetjük.

5. Mielőtt tálaljuk, a syllabub tetejére kanalazzuk az epres pürét.

A népszerű angol finomságnak a XVI. századtól a XIX. századig tartott a diadalútja. Az eredeti syllabub alkohollal készült, többnyire fehérborral vagy almaborral, melyet felhabosítottak.
Syllabub
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2400 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Syllabub
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
google+