Ananászos csillag

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ananászos csillag
Adag: 2 tepsi (32-36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg lágy vaj
1 evőkanál ananászlé
vagy
1 evőkanál frissen préselt/facsart ananászlé
1 db tojás
1 csipet
½ teáskanál sütőpor
33 dkg fehér liszt
vagy
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a sót.

2. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük. Óvatosan beleszórjuk a száraz adalékot, beleöntjük az ananászlevet, és összegyúrjuk.

3. A tésztát a kekszkinyomóba töltjük. A kinyomó mintái közül csillagformát választunk és rögzítjük. Az előkészített sütőlemezekre egymástól 2,5 cm távolságra nyomjuk ki a süteményt, és 8-10 perc alatt süssük aranyszínűre. A sütőlemezen hagyjuk, amíg kissé megkeményedik. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Ananászos csillag
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1689 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Ananászos csillag
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
most van szezonja