Cukorkonfettis korong



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt olajjal kikenünk. Egy tálban a vajat és a porcukrot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük. A mixert alacsony fordulatszámra kapcsoljuk.
2. Óvatosan hozzáadjuk a lisztet és a sót, 2-3 percig még keverjük, amíg sima tésztát kapunk. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 2 cm átmérőjű csillagcsövet rakunk.
3. Az előkészített sütőlemezekre 5 cm-enként 5 cm-es tésztarózsát és 5 cm-es tésztacsíkokat nyomunk, majd 6-8 perc alatt világosbarnára sütjük. A sütőlemezen hagyjuk még 1 percig.
4. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A cukrot és a citromlevet összekeverjük, hogy sűrű mázat kapjunk. A mázat a sütemények tetejére kenjük és cukorkonfettivel megszórjuk.