Cukorkonfettis korong

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cukorkonfettis korong
Adag: 2 tepsi (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A citrommázhoz:
1 evőkanál színes szórócukor
10 dkg porcukor
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
A süteményhez:
25 dkg lágy vaj
7 és fél dkg porcukor
1 csipet
18 dkg fehér liszt
vagy
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt olajjal kikenünk. Egy tálban a vajat és a porcukrot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük. A mixert alacsony fordulatszámra kapcsoljuk.

2. Óvatosan hozzáadjuk a lisztet és a sót, 2-3 percig még keverjük, amíg sima tésztát kapunk. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 2 cm átmérőjű csillagcsövet rakunk.

3. Az előkészített sütőlemezekre 5 cm-enként 5 cm-es tésztarózsát és 5 cm-es tésztacsíkokat nyomunk, majd 6-8 perc alatt világosbarnára sütjük. A sütőlemezen hagyjuk még 1 percig.

4. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A cukrot és a citromlevet összekeverjük, hogy sűrű mázat kapjunk. A mázat a sütemények tetejére kenjük és cukorkonfettivel megszórjuk.

Cukorkonfettis korong
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1289 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Cukorkonfettis korong
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
van itthon