Málnás syllabub

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Málnás syllabub
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl tejszín
2 teáskanál frissen préselt/facsart citromlé
50 dkg friss málna
vagy
2 evőkanál porcukor
5 csepp rózsavíz
1 dl sherry
vagy

Elkészítés:

1. Félreteszünk 2 evőkanál málnát a díszítéshez. A maradék málnát összeturmixoljuk, simára keverjük 1 evőkanál porcukorral és a rózsavízzel. Félrerakjuk.

2. Lágy habbá verjük a tejszínt. Óvatosan hozzáadjuk a bort, a citromlevet és kevés porcukrot, majd alaposan összekeverjük. A málnapürét óvatosan beleöntjük, ettől pink színűvé és csíkossá-márványozottá válik. Ha szükségesnek ítéljük, adhatunk még hozzá porcukrot.

3. Üvegpoharakba kanalazzuk, félrerakott málnaszemekkel díszítjük a tetejét. Tálalás előtt 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

A népszerű angol finomságnak a XVI. századtól a XIX. századig tartott a diadalútja. Az eredeti syllabub alkohollal készült, többnyire fehérborral vagy almaborral, melyet felhabosítottak.
Málnás syllabub
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1812 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Málnás syllabub
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
szólj hozzá, értékelj