Málnás syllabub
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Félreteszünk 2 evőkanál málnát a díszítéshez. A maradék málnát összeturmixoljuk, simára keverjük 1 evőkanál porcukorral és a rózsavízzel. Félrerakjuk.
2. Lágy habbá verjük a tejszínt. Óvatosan hozzáadjuk a bort, a citromlevet és kevés porcukrot, majd alaposan összekeverjük. A málnapürét óvatosan beleöntjük, ettől pink színűvé és csíkossá-márványozottá válik. Ha szükségesnek ítéljük, adhatunk még hozzá porcukrot.
3. Üvegpoharakba kanalazzuk, félrerakott málnaszemekkel díszítjük a tetejét. Tálalás előtt 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
A népszerű angol finomságnak a XVI. századtól a XIX. századig tartott a diadalútja. Az eredeti syllabub alkohollal készült, többnyire fehérborral vagy almaborral, melyet felhabosítottak.