Narancsmázas fenyő

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsmázas fenyő
Adag: 2 tepsi (26 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A narancsmázhoz:
2 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
6 evőkanál porcukor
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj
A vajas süteményhez:
9 dkg lágy vaj
1 csipet
1 db felvert tojássárgája
2 evőkanál tejföl
½ teáskanál mandulaaroma
vagy
15 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Egy tálba szórjuk a lisztet és hozzáadjuk a sót.

2. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és tovább keverjük. Belekeverjük a tejfölt, a száraz adalékot és tovább keverjük.

3. A tésztát a kekszkinyomóba töltjük. A kinyomó mintái közül fenyőfa formát választunk és rögzítjük. Az előkészített sütőlemezekre egymástól 1 cm távolságra nyomjuk ki a süteményt, és 8-10 perc alatt süssük világosbarnára.

4. Amíg a sütemény sül, a mázhoz összekeverjük a porcukrot és a narancslevet. Egy kis lábasban alacsony hőfokon a sárgabaracklekvárt folyékonnyá melegítjük.

5. Lekvárral, majd narancsmázzal a sütemények tetejét megkenjük. Még 5 percig sütjük, amíg a máz kikristályosodik. A sütőlemezen hagyjuk, amíg kissé megkeményedik. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Narancsmázas fenyő
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1150 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Narancsmázas fenyő
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
tippek, fortélyok