Csokoládés panna cotta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés panna cotta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl zsíros tejszín
9 dkg keserű csokoládé
1 rúd vanília
1 evőkanál zselatinpor
2 evőkanál tej
18 dkg friss málna
10 dkg finomított kristálycukor
6 ág menta

Elkészítés:

1. A tejszínt, a cukrot, a vaníliahüvelyt, és a kikapart magokat kis serpenyőben, alacsony hőfokon összemelegítjük, majd felforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a 70 %-os csokoládét, és fakanállal kavargatjuk, hogy teljesen egyesüljenek.

2. A zselatinport 3-5 perc alatt megpuhítjuk a tejben. A tejszínes keverékhez adjuk, összekeverjük. A keveréket finom lyukú szitán át kancsóba szűrjük, és 10 percig hagyjuk kissé hűlni.

3. A krémet hat darab, egyenként 180 milliliteres műanyag csészébe kanalazzuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk, hogy megszilárduljon.

4. Tálaljuk: óvatosan tányérra borítjuk a panna cottát. 1-1 szem málnával és 1-1 mentaággal díszítve kínáljuk.

Csokoládés panna cotta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1567 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Csokoládés panna cotta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
facebook