Narancsos vajas omlós



Elkészítés:
1. Egy tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és tovább keverjük.
2. Óvatosan beleszórjuk a lisztet, a sót és hozzáöntjük a narancslevet. A tálat lefedjük és 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat).
3. Két sütőlemezt kivajazunk. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 2,5 cm átmérőjű csillagcsövet rakunk. Az előkészített sütőlemezekre, lemezenként 4-4 csíkot nyomunk.
4. A tésztát még sütés előtt éles késsel 6 cm-enként, bemetsszük, és 8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Sütés után a metszés helyén feldaraboljuk. A sütőlemezen hagyjuk, amíg kissé megkeményedik. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.