Narancsos vajas omlós

Adag: 2 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
15 dkg lágy vaj
1 csipet
1 db felvert tojássárgája
30 dkg fehér liszt
vagy
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Egy tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és tovább keverjük.

2. Óvatosan beleszórjuk a lisztet, a sót és hozzáöntjük a narancslevet. A tálat lefedjük és 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat).

3. Két sütőlemezt kivajazunk. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 2,5 cm átmérőjű csillagcsövet rakunk. Az előkészített sütőlemezekre, lemezenként 4-4 csíkot nyomunk.

4. A tésztát még sütés előtt éles késsel 6 cm-enként, bemetsszük, és 8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Sütés után a metszés helyén feldaraboljuk. A sütőlemezen hagyjuk, amíg kissé megkeményedik. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Narancsos vajas omlós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 690 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Narancsos vajas omlós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
cikkek