Vajas koszorú

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vajas koszorú
Adag: 3 tepsi (35-40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg lágy vaj
vagy
18 dkg fehér liszt
½ teáskanál sütőpor
1 csipet
½ teáskanál vaníliakivonat
1 db tojás
A díszítéshez:
2 evőkanál színes szórócukor
igény szerint ezüst cukordrazsé
igény szerint színes cukorgolyó
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Három sütőlemezt kivajazunk. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a sót.

2. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a tojást és tovább keverjük.

3. Óvatosan beleszórjuk a száraz adalékot. Összedolgozzuk. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 2 cm átmérőjű sima csövet rakunk.

4. Az előkészített sütőlemezekre, egymástól 2,5 cm-re 4 cm-es koszorúkat nyomunk. A cukorgolyócskákat és rudacskákat ízlésesen a tészta tetejébe nyomjuk, és 8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Vajas koszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2658 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Vajas koszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
könyvek