Vajas koszorú



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Három sütőlemezt kivajazunk. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a sót.
2. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a tojást és tovább keverjük.
3. Óvatosan beleszórjuk a száraz adalékot. Összedolgozzuk. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 2 cm átmérőjű sima csövet rakunk.
4. Az előkészített sütőlemezekre, egymástól 2,5 cm-re 4 cm-es koszorúkat nyomunk. A cukorgolyócskákat és rudacskákat ízlésesen a tészta tetejébe nyomjuk, és 8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.