Szerecsendiós spritz

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szerecsendiós spritz
Adag: 2 tepsi (34 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál finomra reszelt szerecsendió
12 és fél dkg lágy vaj
6 dkg lágy krémsajt
1 csipet
½ teáskanál mandulaaroma
vagy
15 dkg fehér liszt
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a szerecsendió felét és a sót.

2. Egy másik tálban a vajat, a krémsajtot és a cukrot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a mandulakivonatot, a tojássárgáját és tovább keverjük.

3. Óvatosan beleszórjuk a száraz adalékot és összegyúrjuk. A tésztát a kekszkinyomóba töltjük. A kinyomó mintái közül válasszunk egyet, és rögzítsük.

4. Az előkészített sütőlemezekre egymástól 2,5 cm távolságra nyomjuk ki a süteményt. A maradék szerecsendióval megszórjuk, és 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Szerecsendiós spritz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1810 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Szerecsendiós spritz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
hírlevél