Fehér csokoládés, epres mousse

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl tejszín
20 dkg durvára tört fehér csokoládé
50 dkg eper
dl víz
3 dl habbá vert tejszín
3 evőkanál víz
1 rúd vanília
1 teáskanál zselatinpor
A díszítéshez:
6 db eper
1 kevés durvára tört fehér csokoládé

Elkészítés:

1. Az epret, a vizet, a cukrot 15 percig gyöngyözve főzzük egy serpenyőben úgy, hogy a gyümölcs egészben maradjon, de egyúttal lágy, zselés legyen. Hűlni hagyjuk.

2. A tejszínt és a vaníliarudat egy serpenyőben forráspontig melegítjük. Félrehúzzuk a tűzről. Kidobjuk a vaníliarudat.

3. A tojássárgáját tűzálló tálba öntjük. Óvatosan hozzáadjuk a meleg tejszín egyharmadát, és időnként megkeverjük. Beletesszük a csokoládét, a tálat gyöngyöző vízfürdő fölé rakjuk, s folyamatosan kevergetve főzzük a tojásos keveréket, amíg be nem sűrűsödik. Ne forrjon fel!

4. A zselatinport megspricceljük a maradék vízzel, és 5 percig állni hagyjuk. A lágy zselatint a pudingba keverjük. A pudingot finom lyukú szitán át tálba szűrjük. Félretesszük, szobahőmérsékleten kihűtjük.

5. A tejszínhabot óvatosan a pudingba keverjük, továbbá az epret is úgy, hogy a fakanállal fodros mintákat készítünk. A mousse-t hat desszertes pohárba adagoljuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

6. Tálaláskor a desszertes poharakat tányérra rakjuk, megszórjuk a mousse tetejét reszelt fehér csokoládéval, és félbe vágott eperrel díszítjük.

Fehér csokoládés, epres mousse
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1913 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Fehér csokoládés, epres mousse
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
ételfotó