Bajor csokoládé

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Díszítés:
12 és fél dkg friss gyümölcs
3 dkg reszelt csokoládé
Ízesítés:
2 dl tejszín
25 dkg durvára tört étcsokoládé
Pudingalap:
1 rúd vanília
5 dkg finomított kristálycukor
1 dl tejszín
1 dl tej
3 evőkanál víz
2 lap zselatin
vagy
másfél teáskanál zselatinpor

Elkészítés:

1. A pudinghoz összekeverjük a tejet és a tejszínt egy vastag aljú serpenyőben. Kikaparjuk a vaníliamagokat, de hozzáadjuk a hüvelyt is, és az egészet forráspontig hevítjük.

2. A tojássárgáját és a cukrot fehéredésig és krémesre keverjük egy tálban.

3. Kidobjuk a vaníliahüvelyt a tejszínes keverékből. A meleg tejszínes keverékhez kis idő múlva hozzáadjuk a tojásos cukrot. A serpenyőt ismét a tűzhelyre rakjuk, és nagyon alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve körülbelül 5 percig gyöngyözve főzzük. Eközben a puding besűrűsödik, és bevonja a kanál hátulját. Ne forraljuk fel!

4. A zselatinlapot beáztatjuk körülbelül 5 percre, vagy a zselatinport meglocsoljuk 3 evőkanálnyi hideg vízzel, hogy meglágyuljon.

5. Öntsük le a vizet a zselatinlapról, óvatosan csavarjuk ki, és keverjük a meleg pudingba. Ha zselatinport használunk, szintén keverjük a meleg pudingba. Addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad. A pudingot finom lyukú szitán tálba szűrjük, és kihűtjük. Alkalmanként megkeverjük, hogy megakadályozzuk a bőrösödést.

6. A csokoládét gyöngyöző vízfürdő fölött, kevergetve megolvasztjuk. Félrerakjuk, hagyjuk hűlni.

7. A már kissé kihűlt csokoládét a pudingalaphoz keverjük, letakarjuk, hűlni hagyjuk.

8. Amikor a puding kezd az edény falánál megszilárdulni, a tejszínt egy tálban sűrűre, de még nem keményre verjük. Ezután a csokoládés bavarois-ba forgatjuk. (Ha a puding nagyon megdermed, a tálat tegyük meleg vizes tálra, és kevergessük, hogy a krém lágyabb legyen.)

9. Négy darab csészét kissé kiolajozunk, és a keveréket belekanalazzuk. Legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe rakjuk, hogy megdermedjen.

10. Tálalásnál a csészéket tálra borítjuk. Reszelt csokoládéval és gyümölccsel díszítjük.

Ezt az édességet keserédes csokoládéval és friss áfonyával kínáljuk. Mindkettő kiemeli a hűtött finomság fantasztikus ízét. Számos recept javasolja, hogy fehér csokoládéból készítsük el a krémet.
Bajor csokoládé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1946 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Bajor csokoládé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
recept beküldése