Zöldcitromos gyönyörűség amarettivel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldcitromos gyönyörűség amarettivel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A lime-pudinghoz:
2 db zöldcitrom héja, finomra reszelt
3 db zöldcitrom leve
7 és fél dkg sótlan vaj
2 db tojás
A díszítéshez:
1 db lime héja, csíkokra vágott
néhány mentalevél
Az amarettikrémhez:
12 és fél dkg amaretti
2 és fél dl görög joghurt
2 és fél dl tejszín

Elkészítés:

1. Elkészítjük a pudingot. Felolvasztjuk a vajat egy vastag aljú serpenyőben. Belekeverjük a lime héját, a lime-levet, a tojásokat és a cukrot. Nagyon alacsony hőfokon gyöngyözve főzzük, állandóan kevergetjük, amíg a keverék be nem sűrűsödik. Figyeljünk arra, hogy a puding ne forrjon fel! Egy másik elkészítési variáció: a hozzávalókat jénai tálba rakjuk, és állandóan kevergetve, éppen csak gyöngyöző vízfürdő felett besűrítjük. Szobahőmérsékleten körülbelül 30 percig hűtjük.

2. A kekszkrémhez a tejszínt éppen csak addig verjük, hogy már ne legyen folyékony. Ne legyen túl sűrű a tejszín! A tejszínbe forgatjuk a joghurtot és a pudingot. Amikor mindezzel elkészültünk, beleforgatjuk a kekszmorzsalékot.

3. A keveréket 6 kis csészébe, likőrös üvegpohárba vagy kávéscsészébe kanalazzuk. A csészék tetejét letakarjuk folpackkal, és a desszertet 2-4 órán át hűtjük a hűtőszekrényben.

4. Lime-csíkokkal és mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Ha kevés az időnk, akkor is elkészíthetjük, hiszen az üzletben vásárolhatunk készen lime- vagy citrompudingport. Tálaláskor kínáljunk mellé frissen készült, ropogós amaretti kekszkrémet.
Zöldcitromos gyönyörűség amarettivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1702 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Zöldcitromos gyönyörűség amarettivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
hírlevél