Kapucsínócsésze

Cappuccino csésze

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kapucsínócsésze
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
dl kávélikőr
dl erős kávé
3 ¾ dl tejszín
vagy
25 dkg tejföl
2 evőkanál kristálycukor
dl zsírszegény tejszín
A díszítéshez:
vagy
4 db kávébab
ízlés szerint reszelt csokoládé

Elkészítés:

1. A csokoládét alacsony hőfokon felolvasztjuk. Hozzáöntjük a kávét, a likőrt, és fakanállal addig kevergetjük, míg teljesen nem egyesülnek. Belekeverjük a tojássárgáját.

2. A tejszínt elektromos mixerrel vagy habverővel, magas fokozaton habbá verjük. Beleszórjuk a cukrot, folyamatosan tovább verjük, hogy megkeményedjen.

3. A tejszín egynegyedét a csokoládés keverékbe kanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk. A kávémousse-t 4 üvegpohárba kanalazzuk, és 3 órára hűtőszekrénybe rakjuk, hogy megdermedjen.

4. A créme fraiche-t és a zsírszegény tejszínt összekeverjük egy tálban. Minden üvegpohárba, a mousse tetejére nagy adag tejszínes keveréket teszünk, és egy kanál hátával vagy késsel elsimítjuk a finom bevonót a desszert tetején.

5. Tálaláskor tányérra rakjuk az üvegkelyheket, a kapucsínó tetejét meghintjük reszelt csokoládéval.

Kapucsínócsésze
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2312 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Kapucsínócsésze
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
pinterest