Trifle

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
10 dkg málnalekvár
50 dkg friss málna
25 dkg babapiskóta
vagy
25 dkg piskóta
1 dl sherry
vagy
1 dl almalé
8 db keksz
½ teáskanál finomra reszelt citromhéj
2 evőkanál finomított kristálycukor
A díszítéshez:
néhány szem málna
Díszítés:
2 és fél dl tejszín
2 teáskanál porcukor
2 teáskanál pirított mandulapehely
Puding:
2 és fél dl tej
2 és fél dl tejszín
1 rúd vanília
10 dkg finomított kristálycukor

Elkészítés:

1. A málnát, a cukrot, a citromhéjat és a citromlevet összekeverjük egy tálban. Egy órán át áztatjuk.

2. A pudinghoz a tejszínt, a tejet, a vanília magvakat alacsony hőfokon összemelegítjük, és forráspontig hevítjük. A tojássárgáját és a cukrot tűzálló tálba öntjük. Alaposan elkeverjük. A meleg tejszínes-tejes keverék egyharmadát a keverékhez adjuk. Belekeverjük a felvert maradékot is. A tűzálló tálat gyöngyöző vízfürdő fölé rakjuk. Állandóan kevergetve főzzük. Tálba szűrjük, letakarjuk folpackkal, és hűtőszekrénybe rakjuk.

3. Megkenjük málnalekvárral a piskótás kekszet. Egy nagy üvegedény aljára piskótát teszünk. Meglocsoljuk cherryvel. A tetejére beáztatott málnát rakunk, és meglocsoljuk a levével. A rétegezést pudinggal fejezzük be, azután lefedjük, és 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

4. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral. A lehűtött puding tetejét beborítjuk a habbal. Pirított mandulapehellyel és málnával díszítjük.

Hagyományos angol desszert, melyet üvegtálba rétegeznek. Az alapja többnyire piskóta, erre kerülnek az egyéb hozzávalók: puding, gyümölcs, tejszínhab. Az első angol nyelvű receptet a Jó Háziasszonyok kiadványa említi 1596-ban. Ekkor még maradék piskótatésztából készítették. Manapság is készülhet így, a lényege csupán a rétegzettség.
A recept elkészítéséhez használjunk 8 darab epres kekszet vagy triflepiskótát.
Trifle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3221 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Trifle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
könyvek