Trifle



Elkészítés:
1. A málnát, a cukrot, a citromhéjat és a citromlevet összekeverjük egy tálban. Egy órán át áztatjuk.
2. A pudinghoz a tejszínt, a tejet, a vanília magvakat alacsony hőfokon összemelegítjük, és forráspontig hevítjük. A tojássárgáját és a cukrot tűzálló tálba öntjük. Alaposan elkeverjük. A meleg tejszínes-tejes keverék egyharmadát a keverékhez adjuk. Belekeverjük a felvert maradékot is. A tűzálló tálat gyöngyöző vízfürdő fölé rakjuk. Állandóan kevergetve főzzük. Tálba szűrjük, letakarjuk folpackkal, és hűtőszekrénybe rakjuk.
3. Megkenjük málnalekvárral a piskótás kekszet. Egy nagy üvegedény aljára piskótát teszünk. Meglocsoljuk cherryvel. A tetejére beáztatott málnát rakunk, és meglocsoljuk a levével. A rétegezést pudinggal fejezzük be, azután lefedjük, és 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
4. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral. A lehűtött puding tetejét beborítjuk a habbal. Pirított mandulapehellyel és málnával díszítjük.