Magokkal megszórt sütemény

Spritz cookie

Adag: 2 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál pisztácia
20 dkg darált mogyoró
1 és ¼ dl frissen préselt/facsart narancslé
1 evőkanál finomra reszelt narancshéj
3 evőkanál sárgabaracklekvár
1 db felvert tojás
1 csipet
3 evőkanál univerzális liszt
vagy
3 evőkanál fehér liszt
másfél evőkanál kukoricaszirup
vagy
másfél evőkanál juharszirup

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a mogyorót, a mandulát és a sót.

2. Belekeverjük a tojást, a narancslevet, a narancshéjat és 1 evőkanál juharsziruppal sima tésztává gyúrjuk.

3. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 2,5 cm átmérőjű sima csövet rakunk.

4. Az előkészített sütőlemezekre, egymástól 5 cm-re félhold és koszorúformákat nyomunk, majd 12-15 perc alatt világos aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

5. Egy kis lábasban a lekvárt alacsony hőfokon folyékonnyá melegítjük. A lekvárt a sütemények tetejére kenjük, pisztáciával megszórjuk.

A spritz cookie - speciális skandináv karácsonyi sütemény. Az egész világon spritzként ismerik.
Magokkal megszórt sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 965 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Magokkal megszórt sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
facebook