Csokoládés, mandulás fatörzs

Adag: 2 tepsi (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg durvára tört étcsokoládé
27 és fél dkg őrölt mandula
20 dkg porcukor
½ teáskanál mandulaaroma
2 db habbá vert tojásfehérje

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. Egy tálban a tojásfehérjéből kézi mixerrel magas fordulatszámon habot verünk. Óvatosan a habos keverékhez adjuk a porcukrot, a mandulát és a mandulakivonatot.

2. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 1 cm átmérőjű sima csövet rakunk.

3. Az előkészített sütőlemezekre, egymástól 4 cm-re 8 cm-es hurkákat nyomunk, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A megsült fatörzset 1 percig hagyjuk a sütőben. Rácsra helyezzük, hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A csokoládét vízfürdő fölött megolvasztjuk. A csokoládét nejlonzacskóba töltjük, a zacskó sarkát kissé levágjuk és a sütemények tetejét a csokival cikcakk alakban megrajzoljuk.

Csokoládés, mandulás fatörzs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1332 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Csokoládés, mandulás fatörzs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
ételfotó