Piskóta



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Kissé kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk két 20 centiméter átmérőjű kerek tortaformát.
2. A kukoricakeményítőt, a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük egy tálban.
3. A tojások sárgáját és a cukrot elektromos habverővel, magas fordulatszámon fehéredésig keverjük. A száraz hozzávalókat beleforgatjuk műanyag spatulával.
4. A tojásfehérjét elektromos habverővel, magas fordulatszámon kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a tésztába. Egyenletesen elosztjuk a tésztát a két sütőformában.
5. Körülbelül 20 percig sütjük. Elkészült, ha a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad tészta. 5 percig hagyjuk a formában hűlni. Rácsra borítjuk, eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.