Gluténmentes szilvaclafouti

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gluténmentes szilvaclafouti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg félbevágott, kimagozott szilva
3 db tojás
3 evőkanál olvasztott, sótlan vaj
1 evőkanál rum
2 és fél dl zsírszegény tejszín
vagy
2 és fél dl zsírszegény tej
5 evőkanál finomított kristálycukor
1 csipet
A szóráshoz:
1 evőkanál kristálycukor
A tálaláshoz:
ízlés szerint tejszín

Elkészítés:

1. A lisztet, a cukrot, a sót és az őrölt mandulát tálba szórjuk. Alaposan összekeverjük.

2. A tojásokat és a tejszínt elektromos habverővel fehéredésig keverjük. Beleforgatjuk a száraz alapanyagokat, és simára keverjük. Hozzáadunk 2 evőkanál olvasztott vajat és a rumot.

(Finomabb lesz a sütemény, ha néhány órán át vagy akár egész éjszakán át pihentetjük.)

3. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Kikenjük a maradék vajjal egy 23 centiméter átmérőjű kerek sütőforma vagy alacsony falú tepsi alját és oldalát.

4. Sütőformába rakjuk a szilvát. A tetejére egyenletesen ráöntjük a tésztát.

5. Úgy 25-35 percig sütjük, ez idő alatt a tészta kissé megduzzad és aranybarna lesz. Az állaga legyen kissé szilárd, de enyhén rezgős. Megszórjuk kristálycukorral, és friss tejszínnel kínáljuk.

Az egészséges, diétás ételeket árusító üzletek valamelyikében ajánlott beszerezni a gluténmentes lisztet. A receptünk amaranth lisztet ajánl.
Gluténmentes szilvaclafouti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1966 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Gluténmentes szilvaclafouti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
pinterest