Szedres clafouti

Szedres felfújt

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szedres clafouti
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál olvasztott vaj
50 dkg friss szeder
2 és fél dl tej
1 ¾ dl habbá vert tejszín
10 dkg fehér liszt
10 dkg finomított kristálycukor
2 db tojás
A szóráshoz:
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kivajazunk egy másfél literes tűzálló tálat.

2. A lisztet és a tojásokat összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a cukrot, a tejet és az olvasztott vajat, majd fakanállal sima tésztává keverjük. Az előkészített tűzálló tálba rakjuk. Megszórjuk szederrel a tetejét.

3. Körülbelül 35 percig sütjük, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta. Kivesszük a sütőből, megszórjuk porcukorral. Forrón, a felvert tejszínhabbal tálaljuk.

A clafouti jellegzetes francia desszert. A tradicionális süteményt eredetileg cseresznyével készítették, de ma már készülhet pudinggal, sőt gyümölcskosárka-kent is kínálhatják: így mindenki olyan gyümölccsel készítheti, amilyennel akarja.
Szedres clafouti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2036 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Szedres clafouti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
google+