Szedres clafouti
Szedres felfújt
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kivajazunk egy másfél literes tűzálló tálat.
2. A lisztet és a tojásokat összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a cukrot, a tejet és az olvasztott vajat, majd fakanállal sima tésztává keverjük. Az előkészített tűzálló tálba rakjuk. Megszórjuk szederrel a tetejét.
3. Körülbelül 35 percig sütjük, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta. Kivesszük a sütőből, megszórjuk porcukorral. Forrón, a felvert tejszínhabbal tálaljuk.
A clafouti jellegzetes francia desszert. A tradicionális süteményt eredetileg cseresznyével készítették, de ma már készülhet pudinggal, sőt gyümölcskosárka-kent is kínálhatják: így mindenki olyan gyümölccsel készítheti, amilyennel akarja.