Gyömbérfonat



Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, hozzáadjuk a gyömbért, a sütőport és a sót. Hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk. Belekeverjük a barna cukrot, a mogyorót és hozzáadjuk a tojást.
2. Sima tésztát gyúrunk belőle. Cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Három sütőlemezt kivajazunk. Evőkanálnyi adagokat merítünk a tésztából, és 15 cm hosszú hurkákat sodrunk. A hurkát félbehajtjuk, a szárait egymásra nyomjuk.
4. Az előkészített sütőlemezekre rakjuk egymástól 4 cm-re, és 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.