Mogyorós patkó



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Három sütőlemezt kivajazunk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük, hozzáadjuk a vanília- és mandulakivonatot, a tojást és tovább keverjük. Óvatosan beleszórjuk a száraz adalékot, meg az őrölt mogyorót. Összedolgozzuk.
3. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 1 cm átmérőjű csillagcsövet rakunk.
4. Az előkészített sütőlemezekre, egymástól 2,5 cm-re 2,5 cm-es patkókat nyomunk, és 8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.