Cseresznyés élvezet

Petit four

Adag: 2 tepsi (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg porcukor
12 és fél dkg őrölt mandula
12 db összevágott kandírozott cseresznye
1 csipet
A sütőlemez szórásához:
igény szerint rizsliszt

Elkészítés:

1. Két sütőlemezt rizsliszttel megszórunk. Egy tálban a mandulát, a porcukrot, a tojásfehérjét és a sót összekeverjük.

2. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 1 cm átmérőjű csillagcsövet rakunk. Az előkészített sütőlemezekre, egymástól 2,5 cm-re, kör alakban tésztarózsát nyomunk. A tészták tetejére kandírozott cseresznyedarabot rakunk. A tésztát 30 percre hűtőbe rakjuk.

3. Előmelegítjük a sütőt 250 °C-ra (gáztűzhelynél 9-es fokozat). A tésztarózsákat kb. 5 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Cseresznyés élvezet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1579 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Cseresznyés élvezet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
könyvek