Cseresznyés élvezet
Petit four



Elkészítés:
1. Két sütőlemezt rizsliszttel megszórunk. Egy tálban a mandulát, a porcukrot, a tojásfehérjét és a sót összekeverjük.
2. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 1 cm átmérőjű csillagcsövet rakunk. Az előkészített sütőlemezekre, egymástól 2,5 cm-re, kör alakban tésztarózsát nyomunk. A tészták tetejére kandírozott cseresznyedarabot rakunk. A tésztát 30 percre hűtőbe rakjuk.
3. Előmelegítjük a sütőt 250 °C-ra (gáztűzhelynél 9-es fokozat). A tésztarózsákat kb. 5 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.