Fahéjas, fenyőmagos falat

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fahéjas, fenyőmagos falat
Adag: 2 tepsi (25-30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg lágy vaj
½ teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál fenyőmag
40 dkg fehér liszt
vagy
3 evőkanál tej
½ db finomra reszelt, héja citrom
3 db tojás
1 csipet
2 teáskanál sütőpor
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a fahéjat, a sót és belekeverjük a cukrot.

3. Egy másik tálban a tojásokat kézi mixerrel, magas fordulatszámon fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vajat, a citromhéjat és tovább keverjük. Óvatosan beleszórjuk a száraz adalékot és hozzáöntünk annyi tejet, hogy kemény tésztát kapjunk.

4. A tésztából diónyi adagokat szakítunk, és 10 cm hosszú hurkákat sodrunk. A hurkákat összehajtjuk. A tésztát fenyőmaggal megszórjuk, az előkészített sütőlemezekre rakjuk egymástól 2,5 cm-re, és 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Fahéjas, fenyőmagos falat
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1981 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Fahéjas, fenyőmagos falat
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
twitter