Kókuszos félhold

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kókuszos félhold
Adag: 1 tepsi (15-20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kókuszreszelék
9 dkg lágy vaj
19 dkg hámozott, blansírozott pisztácia
1 db tojás
5 dkg porcukor
vagy
20 dkg fehér liszt
A sütőlemezhez:
igény szerint liszt
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A kemény burkából kiszedett pisztáciát forró vízben 1 percig blansírozzuk. Lecsöpögtetjük, barna héját tiszta konyharuhával ledörzsöljük, és hagyjuk kihűlni. Robotgépben nagyon finomra törjük.

2. Gyúródeszkára szórjuk a lisztet, közepébe mélyedést alakítunk. Belevágjuk a vajat, beleszórjuk a kókuszreszeléket, a porcukrot, hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját.

3. Sima tésztát gyúrunk belőle és cipóvá formáljuk. Folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és 120 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

4. A tésztából diónyi adagokat szakítunk, amiből félholdat formálunk. A félholdakat egyenként folpackba vagy nejlonzacskóba csomagoljuk, és még 60 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

5. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy sütőlemezt kivajazunk és kilisztezünk. A félholdakat a cukorban és a pisztáciában megforgatjuk, s az előkészített sütőlemezre rakjuk egymástól 2,5 cm-re, és 15-20 perc alatt keménnyé sütjük. A sütőlemezen hagyjuk kihűlni.

Kókuszos félhold
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1884 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Kókuszos félhold
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
google+