Gyömbéres, citromos ropogós

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyömbéres, citromos ropogós
Adag: 4 tepsi (60 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál összevágott kandírozott gyömbér
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál finomra reszelt citromhéj
37 és fél dkg lágy vaj
2 teáskanál őrölt gyömbér
45 dkg fehér liszt
vagy
1 db tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet
1 evőkanál színes cukorgolyó
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Négy sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a gyömbért, a szegfűszeget és a sót. Egy másik tálban a vajat, a cukrot és a vaníliakivonatot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük.

3. Hozzáadjuk a citromhéjat, a citromlevet és tovább keverjük. Óvatosan beleszórjuk a száraz adalékot. Kemény tésztává gyúrjuk.

4. A tésztát a kekszkinyomóba töltjük. A kinyomó mintái közül válasszunk egyet és rögzítsük.

5. Az előkészített sütőlemezekre egymástól 2,5 cm távolságra nyomjuk ki a süteményt. A tésztát kandírozott gyömbérrel, színes cukorgyönggyel megszórjuk, és 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Gyömbéres, citromos ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1237 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Gyömbéres, citromos ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
tippek, fortélyok