Különleges mártott, citrusos keksz



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Három sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a sót.
2. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást, és tovább keverjük. 6 dkg tejcsokoládét finomra reszelünk és a krémhez adjuk.
3. Belekeverjük a narancshéjat és a száraz adalékot. Lágy tésztát gyúrunk. A tésztát kissé lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és simává gyúrjuk.
4. Evőkanálnyi adagokat merítünk a tésztából és 20 cm hosszú hurkákat sodrunk belőle. A hurkát félbehajtjuk, megsodorjuk, végeit összenyomjuk.
5. Az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 5 cm-re, és 10-12 perc alatt keményre sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
6. A maradék csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk. A kekszeknek azt a végét, ahol félbehajtottuk, a csokoládéba mártjuk. A csokoládé 30 perc alatt megszilárdul.