Citrommal és lime-mal sült desszert



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
2. A citrom, a lime héját, a vajat és a kristálycukrot összekeverjük egy tálban. Mixerrel vagy elektromos habverővel, magas fordulatszámon sűrűre és krémesre keverjük. A citrom és lime levét összekeverjük, kimérünk belőle 165 millilitert. A vajas, cukros keverékhez adjuk a tojássárgáját. Hozzáöntjük a kimért citromlevet, beleszórjuk a lisztet és a sütőport, hozzáöntjük a tejet, és addig keverjük, amíg az összes alkotóelem tökéletesen nem egyesül.
3. A tojásfehérjét egy tálban elektromos habverővel, magas fordulatszámon kemény habbá verjük. A habot óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába, így sima tésztát kapunk.
4. A tésztát másfél literes jénai sütőtálba kanalazzuk, és a jénait tepsibe helyezzük. A tepsit felöntjük forró vízzel, ám a víz a jénai oldalának csak a feléig érjen. A desszertet 40-50 percig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz.
5. A citromos, lime-os desszertet kanállal tányérokba adagoljuk, amíg még meleg. Megszórjuk porcukorral, tejszínhabot kínálunk mellé.