Kókuszkrémes sült sodó

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kókuszkrémes sült sodó
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl rum
10 db tojás
30 dkg szárított, cukrozatlan kókuszreszelék
80 dkg konzerv kókuszkrém
vagy
80 dkg kókuszkrém
80 dkg édes, konzerv sűrített tej
vagy
80 dkg édes sűrített tej
2 evőkanál vaníliakivonat
70 dkg konzerv sűrített tej
vagy

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat).

2. A tojásokat levegősre keverjük egy tálban. Hozzáadjuk az édes tejet, a vitaminnal dúsított tejet és a kókuszkrémet, majd simára keverjük. Beleforgatjuk a kókuszreszeléket, a vaníliakivonatot, a rumot. A keveréket 23x32 centiméteres tepsibe kanalazzuk.

3. Egy órán át sütjük, amikor is elvégezzük a fogpiszkálópróbát: ha a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a massza, akkor megsült. Elzárjuk a sütőt, és abban hagyjuk hűlni 15 percig.

4. Kivesszük a sütőből a kókuszsodót, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A kókuszkedvelők alapdesszertje. Tálalhatjuk gyümölcskompóttal vagy couli-val.
A recept elkészítéséhez használjunk A- és D-vitaminnal dúsított, sűrített tejet.
Kókuszkrémes sült sodó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2348 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Kókuszkrémes sült sodó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
cikkek