Kókuszkrémes sült sodó

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kókuszkrémes sült sodó
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl rum
3 ¾ db tojás
11 és ¼ dkg szárított, cukrozatlan kókuszreszelék
30 dkg konzerv kókuszkrém
vagy
30 dkg kókuszkrém
30 dkg édes, konzerv sűrített tej
vagy
30 dkg édes sűrített tej
¾ evőkanál vaníliakivonat
26 és ¼ dkg konzerv sűrített tej
vagy
26 és ¼ dkg sűrített tej

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat).

2. A tojásokat levegősre keverjük egy tálban. Hozzáadjuk az édes tejet, a vitaminnal dúsított tejet és a kókuszkrémet, majd simára keverjük. Beleforgatjuk a kókuszreszeléket, a vaníliakivonatot, a rumot. A keveréket 23x32 centiméteres tepsibe kanalazzuk.

3. Egy órán át sütjük, amikor is elvégezzük a fogpiszkálópróbát: ha a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a massza, akkor megsült. Elzárjuk a sütőt, és abban hagyjuk hűlni 15 percig.

4. Kivesszük a sütőből a kókuszsodót, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A kókuszkedvelők alapdesszertje. Tálalhatjuk gyümölcskompóttal vagy couli-val.
A recept elkészítéséhez használjunk A- és D-vitaminnal dúsított, sűrített tejet.
Kókuszkrémes sült sodó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2401 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Kókuszkrémes sült sodó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
recept beküldése