Créme caramel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Créme caramel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg finomított kristálycukor
4 db tojás
2 és fél dl tej
2 és fél dl tejszín
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál víz
A tepsi töltéséhez:
igény szerint forró víz

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. 350 grammnyi cukrot és a vizet egy serpenyőben felmelegítjük, kevergetve 5-10 percig főzzük, hogy a cukor tökéletesen felolvadjon, aranyszínű legyen. A keveréket 6 darab 125 milliliteres csészébe osztjuk, és a csészéket egy tepsibe állítjuk.

3. A tejet és a tejszínt felmelegítjük egy serpenyőben, majd felforraljuk.

4. A tojásokat, a vaníliát és a maradék cukrot összekeverjük egy tálban. Óvatosan hozzáöntjük a meleg tejszínes keverék egyharmadát, és összekeverjük. Felverjük a maradék tejszínes keveréket. A pudingot a csészékbe szűrjük.

5. Vizet forralunk, és a már tepsibe állított csészék falának a feléig megtöltjük forró vízzel a tepsit.

6. A karamellpudingot 20 percig sütjük, amíg meg nem szilárdul. Körülbelül 60 perc alatt szobahőmérsékletűre hűtjük. Hűtőszekrénybe rakjuk, ahol 240 percen át hűtjük.

7. A créme caramelt akár a csészében, akár abból kiborítva, tányérra helyezve kínálhatjuk, a lényeg, hogy a karamellizált cukor csurogjon le az oldalán.

Créme caramel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2251 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Créme caramel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
van itthon