Créme caramel



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).
2. 350 grammnyi cukrot és a vizet egy serpenyőben felmelegítjük, kevergetve 5-10 percig főzzük, hogy a cukor tökéletesen felolvadjon, aranyszínű legyen. A keveréket 6 darab 125 milliliteres csészébe osztjuk, és a csészéket egy tepsibe állítjuk.
3. A tejet és a tejszínt felmelegítjük egy serpenyőben, majd felforraljuk.
4. A tojásokat, a vaníliát és a maradék cukrot összekeverjük egy tálban. Óvatosan hozzáöntjük a meleg tejszínes keverék egyharmadát, és összekeverjük. Felverjük a maradék tejszínes keveréket. A pudingot a csészékbe szűrjük.
5. Vizet forralunk, és a már tepsibe állított csészék falának a feléig megtöltjük forró vízzel a tepsit.
6. A karamellpudingot 20 percig sütjük, amíg meg nem szilárdul. Körülbelül 60 perc alatt szobahőmérsékletűre hűtjük. Hűtőszekrénybe rakjuk, ahol 240 percen át hűtjük.
7. A créme caramelt akár a csészében, akár abból kiborítva, tányérra helyezve kínálhatjuk, a lényeg, hogy a karamellizált cukor csurogjon le az oldalán.