Meglepetés trüffelcsészében

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A bevonóhoz:
1 evőkanál olvasztott, sótlan vaj
2 evőkanál kristálycukor
A csészék kenéséhez:
igény szerint vaj
A tepsi megtöltéséhez:
igény szerint meleg víz
A trüffelhez:
15 dkg sótlan vaj
3 db tojás
3 evőkanál fehér liszt
12 és fél dkg finomított kristálycukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. Konyhai ecsettel kivajazunk 6 kávéscsészét (vagy 6 kis pudingos-csészét). A vajas csészék mindegyikét megszórjuk cukorral, és forgatjuk a csészéket, hogy a cukor odaragadjon. Kiszórjuk a felesleget. A csészéket mély tepsibe állítjuk.

3. Elkészítjük a trüffelkeveréket: a csokoládét és a vajat nagyon alacsony hőfokon, állandóan kevergetve felolvasztjuk. Figyeljünk oda, nehogy leégjen. Kissé hagyjuk hűlni.

4. A tojásokat és a finom cukrot elektromos habverővel, magas fordulatszámon fehéredésig és sűrűvé keverjük. Beleforgatjuk a csokoládés keverékbe. A keverék tetejére szórjuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk.

5. A keveréket a csészékbe kanalazzuk, de a masszát csak a csészék feléig töltjük. A masszára egy-egy, külön elkészített kakaós-csokoládés trüffelt helyezünk, és a tetejükre ismét csokoládés massza kerül. A csészében hagyjunk annyi helyet, hogy a pudingok sütés közben is elférjenek, ha kissé megemelkednek.

6. A tepsit megtöltjük meleg vízzel, a csészék egyharmadáig. A pudingot 20 -25 percig sütjük, vagy amíg kissé megemelkednek, és a szélük elválik a csészétől. Forrón tálaljuk.

Tálaljuk melegen, és kínáljunk mellé créme fraíche-t vagy tejszínhabot.
Meglepetés trüffelcsészében
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 525 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Kép nélkül
Meglepetés trüffelcsészében
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
hírlevél