Csokoládés sült puding

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés sült puding
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl tejszín
1 ¾ dl zsíros tej
2 db tojás
12 és fél dkg keserű csokoládé
2 evőkanál kakaópor
1 csipet
2 teáskanál vaníliakivonat
A tepsi megtöltéséhez:
igény szerint forró víz

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). A csokoládét tűzálló tálba rakjuk. A tejszínt alacsony hőfokon majdnem felforraljuk, időnként kevergetjük. A meleg tejszín felét a csokoládéra öntjük. Úgy 1-2 percig állni hagyjuk, majd habverővel simára keverjük. Óvatosan hozzáöntjük a maradék meleg tejszínt.

2. Egy másik tűzálló tálban villával elkeverjük a tojássárgáját. Folyamatosan kevergetve óvatosan a meleg csokoládés tejszínhez öntjük. A tál aljáról és az oldaláról műanyag spatulával kaparjuk le a keveréket.

3. A cukrot, a kakaóport és a sót összekeverjük. Óvatosan felöntjük tejjel. Alacsony hőfokon, gyakran kevergetve felforraljuk. Félrehúzzuk a tűzről. A meleg tejes keveréket óvatosan hozzáöntjük a csokoládés, tojásos keverékhez. Finom lyukú szitán átszűrjük egy kancsóba.

4. Előkészítünk négy 180 milliliteres csészét, és a krémet egyenletesen elosztjuk bennük. A pudingot 2 percig állni hagyjuk, ha kevés hab jelenik meg rajta, leszedjük kanállal. A csészéket lefedjük alumíniumfóliával. A csészéket tepsibe állítjuk. Forró vízzel töltjük meg a tepsit, a csészék falának feléig.

5. A pudingot 45 percig sütjük. Majd rácsra tesszük, hűlni hagyjuk, az alumíniumfóliát eltávolítjuk. A puding teteje egészen sötét és kemény, de a közepe remegős.

6. Körülbelül 60 perc alatt szoba-hőmérsékletűre hűtjük. Hűtőszekrénybe tesszük, ahol 4 órán át hűtjük, és csak ezután tálaljuk.

Ehhez a finom desszerthez alaposan lehűtött friss málnát vagy piros ribizlit kínáljunk.
Csokoládés sült puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2973 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Csokoládés sült puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
tippek, fortélyok