Trópusi créme brulée

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Trópusi créme brulée
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db tojás
12 és fél dkg passiógyümölcs
4 dl kókusztej
3 dl tejszín
7 és fél dkg kristálycukor
10 dkg barna cukor
A csészék kenéséhez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kiolajozunk 6 darab 180 milliliteres csészét.

2. A tojásokat, a tojássárgáját, a kristálycukrot és a passiógyümölcshúst alaposan összekeverjük egy tálban.

3. A tejszínt, a kókusztejet összeforraljuk. A tűzről levéve óvatosan hozzáadjuk a tojásos keveréket, jól összekeverjük. A tejszínes-tojásos keveréket tartalmazó serpenyőt visszarakjuk a tűzre, és alacsony hőfokon, folyamatosan keverve 5-7 perc alatt besűrítjük. Ekkor a keverék már egyenletesen befedi a fakanál hátát.

4. A krémet egyformán elosztva a csészékbe kanalazzuk. A csészéket egy tepsibe állítjuk. Megtöltjük a tepsit forró vízzel, a csészék falának feléig.

5. A krémet körülbelül 25 percig gőzölve sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul. Körülbelül 1 óra alatt szobahőmérsékletűre hűtjük. Hűtőszekrénybe rakjuk, ahol 4 órán át pihentetjük és hűtjük.

6. A megsütött, kihűtött krém tetejét barna cukorral egyenletesen megszórjuk úgy, hogy a cukor alól ne látszódjon ki a krém. Előkészítjük a konyhai forrasztópisztolyt, vagy nagyon forróra, tűzpirosra hevítjük a grillsütőt. A csészéket jeges vízbe állítjuk. Ha a cukrot grillben karamellizáljuk, azt a tűztértől 8-10 centiméterrel lejjebb tegyük, majd 3-5 percig óvatosan grillezzünk. Ha konyhai forrasztópisztolyt használunk, legyünk óvatosak, nehogy égési sérüléseket szenvedjünk. Mindkét esetben az a cél, hogy a cukor aranyszínűre karamellizálódjon.

7. Akár azonnal tálalhatjuk, akár később, hidegen.

Trópusi créme brulée
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2187 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Trópusi créme brulée
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
cikkek