Áfonyakrémes habcsók

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Áfonyakrémes habcsók
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db habbá vert tojásfehérje
37 és fél dkg friss áfonya
5 dl kissé felvert, zsírszegény tejszín
2 evőkanál mogyorólikőr
25 dkg finomított kristálycukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két tepsit, tizenkét darab, 8 centiméter átmérőjű kört rajzolunk a papírra. (Ilyen méretű süteménykiszúrót vagy poharat is használhatunk sablonként.) Megfordítjuk a papírt.

2. A tojásfehérjéket elektromos habverővel levegős, könnyű habbá verjük. Óvatosan a fehérjéhez adjuk a finom cukrot, és kemény, fényes habbá verjük. A habot az előkészített tepsibe, a ceruzával jelölt körökbe adagoljuk.

3. Mintegy 40 percig sütjük, amíg ropogós nem lesz. Elzárjuk a sütőt, és kissé nyitott sütőajtó mellett még körülbelül 1 órán át hűtjük, amíg a habcsók teljesen ki nem hűl.

4. Az áfonya felét egy kis tálba rakjuk, ráöntjük a likőrt. Összetörjük villával, kissé pépesítjük. Hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt, és beleforgatjuk a kissé felvert tejszínt.

5. Hat habcsókot 1-1 tányérra helyezünk. Megkenjük az áfonyás-tejszínes krémmel, és a tetejére ültetjük a maradék habcsókot. Azonnal tálaljuk.

Áfonyakrémes habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1961 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Áfonyakrémes habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
lexikon